Община Русе: Не можем веднага да реконструираме кръстовище, построено по проект

15:02, 19 юли 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Посоченото като проблемно кръстовище в кв."Чародейка Север" на ул."Изгрев" е построено по проект към Оперативна програма "Регионално развитие" и въведено в експлоатация на 13 декември 2015, поради което Община Русе не може да извършва мащабни реконструкции там към този момент". Това заяви зам.-кметът инж. Димитър Наков в отговор на питане от страна на общинския съветник Мариета Волф ("Патриотите, ВМРО и Глас народен"). 

Волф бе отправила запитване след сигнали от граждани, че новопостроеното кръстовище създава проблеми, сред които тесни ленти под остър ъгъл, с високи бордюри и островчета, затрудняващи снегопочистването в зимните месеци, както и достъпа на специализирана техника като линейки и пожарни. 

Бе отправено питане и за необозначена спирка на градския транспортм както и липса на пешеходни пътеки в близост до нея. На това бе отговорено, че предстои инсталиране на нов пътен знак, обозначаващ спирката, тъй като предишният е бил откраднат. Инж. Наков направи и уточнение, че не във всички случаи спирките на градския транспорт се оборудват с навеси - предимно в крайни спирки или с малко пътници, какъвто е настоящия случай. Не е задължително и да се поставят пешеходни пътеки на автобусните спирки, като в конкретния случаи подобна не е необходима. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама