Прокуратурата все още разследва случая със смъртта на Тодор от Враца

14:57, 19 юли 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура във Враца е поискала удължаване на срока за разследване смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов. Решение се очаква да има до 12 септември, но е напълно възможно от държавното обвинение да се произнесат по-рано. Към момента все още се събират доказателства около инцидента. Това съобщи обвинител номер едно във Враца Десислав Начков, цитирана от сайта "Зов нюз".

 

18-годишният Тодор Йорданов почина на 12 януари тази година след сбиване на улицата с братята Десислав и Иван Дамянови. Първоначално двамата бяха обвинени в непредумишлено убийство, но след силен обществен натиск и протести прокуратурата ревизира обвинението към най-тежкото предумишлено убийство по хулигански подбуди. Назначената съдебно-медицинска експертиза обаче установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на младежа, а той е имал сърдечно заболяване. Месец след инцидента Окръжната прокуратура във Враца прекрати частично разследването срещу братята. Двамата вече не са обвинени в убийство, а разследването за трагичния инцидент се възложи на Районната прокуратура по компетенция.

 

От началото на този месец пък в Районния съд във Враца бяха заведени искове от братята срещу близките на починалото момче. Предстои да бъдат образувани дела за клевета и обида в национален ефир, които обаче ще се гледат в столицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама