7-месечно бебе бере душа, след като ТИР спука гума и връхлетя върху лека кола

14:40, 19 юли 16 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Момиченце на седем месеца е с опасност за живота, след като ТИР се блъсна челно в колата, в която е пътувало с майка си.

По данни на Областната дирекция на МВР в Добрич, тежката катастрофа е станало на 18 юли, около 15,50 часа по пътя между селата Жегларци и Орляк.

Установено е, че товарен автомобил „МАН” с прикачено ремарке със софийска регистрация пука предна гума, при което шофьорът  губи контрол над тежкотоварната машина. ТИР-ът навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в лекия автомобил „Опел”.

 Вследствие на настъпилото ПТП са пострадали возещите се в лекия автомобил на задна седалка 21-годишна Г.Л. от с. Орляк. Тя е настанена в болницата в Добрич със счупена дясна ръка, както и 7-месечно момиче, което е настанен в МБАЛ „Св. Ана” в град Варна със счупен череп и опасност за живота.

Двамата шофьори – 55-годишният О. Й. от Провадия, управлявал товарния автомобил, и 20-годишният Е. Х., който е карал леката кола,  са изпробвани за употреба на алкохол. Цифровата индикация е с отрицателен резултат.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама