Езиковата гимназия на Търговище в топ 100 на училищата с най-добри резултати от матурата по български език

14:28, 19 юли 16 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Профилираната гимназия с изучаване на чужди езици "Митрополит Андрей" в Търговище се нареди в топ 100 на училищата с най-добри резултати на матурата по български език и литература. Училището е на 65 позиция с успех от 5.00 на първия и задължителен за всички зрелостници изпит. Справката на Министерство на образованието и науката показва, че завършващите дори са успели да повишат средния успех на тази матура в сравнение с предишната година.

Други три училища попадат в топ 200, което също не е лош резултат, имайки предвид, че класацията е за общо 983 учебни заведения в цялата страна.

Второ СОУ "Проф. Никола Маринов" е класирано на 122 място. Зрелостниците там са успели да изкарат средна оценка от  4,70.  Гимназия "Христо Ботев" в Попово също е в класацията на 129 позиция с резултат от 4,68.

С няколко стотни са понижили успеха си на матурата по български език зрелостниците на Първо СОУ "Свети Седмочисленици". Общият им успех е 4,56, което им отрежда 157 място в класацията.

На 280 място в страната е Професионалната гимназия по икономическа информатика в Търговище.  Там на първата задължителна матура са се явили 103-ма завършващи, които са изкарали общ успех от 4.20.

Останалите 12 учебни заведения в региона са с успех под 4 и това им отрежда позиции след 400 място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама