Шефът на столичното БСП поиска от общината договори с фирми за пътни ремонти

14:18, 19 юли 16 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на Столична община да покаже поне един договор с фирма, която изпълнява ремонтите в София, за да видят хората какви са гаранциите за добро изпълнение.

Това поиска председателят на групата на БСП Лява България в Столичния общински съвет Калоян Паргов. Повод за искането му е разразилия се вчера скандал с некачественото изпълнение на ремонта на бул. "Владимир Вазов", при който работници са бетонирали дърветата на тротоара.

"Транспортната инфраструктура в София е приоритет №1 в бюджета на общината вече 10 години, а контролът на изпълнението е силно занижен", коментира той в ефира на "Евроком".

Калоян Паргов се пошегува, че очевидно за да бъдат видими резултатите на управляващите, трябва да бъдат видими ремонтите, които правят в София.

"Столицата ни в момента е като бойно поле, отбеляза той. - Градът ни е напълно блокиран, особено в центъра. Обърнете внимание, че дори комуналните услуги, като почистването на шахти например, ги извършват през деня. Това възпрепятства допълнително движението по улиците и булевардите. Това никак не й отива на София, която претендира да е модерна европейска столица", каза още Паргов.

Той определи като провал мандата на настоящия президент Росен Плевнелиев, като заяви, че това са „пет години загубено време".

"Този провал е в сметката на онези, които го издигнаха, коментира той. - И някак много йезуитски опитаха да се дистанцират от него. Затова сега президентът е ни риба, ни рак - няма си партия. Обаче ще припомня, че този президент е изборът на сегашния ни премиер. Това трябва да е ясно. Защото точно Борисов е отговорен за този президент и трябва да си понесе последствията", каза шефът на столичното БСП.

Калоян Паргов добави, че профилът на бъдещия кандидат за президент на БСП или на обединеното ляво е ясен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама