В Червен бряг 90 трайно безработни ще бъдат наети по проект

14:10, 19 юли 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 90 трайно безработни младежи  на възраст от 18 до 29 години ще бъдат наети по проекта  „Активиране и осигуряване на заетост на младежи от община Червен бряг“. Това каза днес пред журналисти кметът на града инж. Даниел Вълов.

Бенефициент на проекта е общината в партньорство с Организацията за научно практическо развитие на студентите (ОНПРС). Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и е на стойност 363 720 лв.

Целта  е интеграцията на лица, които не са нито заети с образование или обучение, нито в заетост и не са регистрирани като безработни лица в Бюрото по труда.

Проектът предвижда да бъдат идентифицирани тези  икономически неактивни младежи, с тях да бъде осъществен контакт и да бъде извършена информационна кампания, стана ясно на срещата.

На следващ етап сред тези младежи ще се проведе  мотивационно обучение за активно търсене на работа   и насочване към придобиване на умения за активно поведение на пазара на труда, включително  към придобиване на професионална квалификация или заетост.

Крайна цел е да бъдат наети  лица от целевата група на различни длъжности за период от 6 месеца, от групата професии: „Работници в градинарството“; „Работници по строителство на сгради“; „Чистачи и помощници в офиси, хотели и други учреждения.“

Кметът на Червен бряг посочи, че проектните дейности са насочени към основните предизвикателства, пред които са изправени младежите от община Червен бряг - пасивност и слаба мотивация за учене и работа, липса на професионален опит и трудови навици, ниска степен на образование и професионална квалификация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама