Обвиненият за убийството в „Повеляново“: Действах при самозащита

14:03, 19 юли 16 25 845 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ако не ми бяха изкарали нож и животът ми не беше застрашен, нямаше да се случи това“, каза днес пред състав на Варненския окръжен съд Виктор Панайотов. 34-годишният мъж е обвинен за убийството на Мартин Кателиев, извършено с особена жестокост на 28 ноември миналата година край дискотека в девненския квартал „Повеляново“. Той определи действията си като самоотбрана. Според разказа му ножът първо бил в ръцете на Мартин, при схватката той успял да му го отнеме и след това, размахвайки го във въздуха, се отбранявал от юмруците на убития и на неговия приятел. Ден след сбиването сам изхвърлил дрехите си и ножа, преоблякъл се и отишъл в районното управление, за да даде обяснения.

Виктор изрази съжаление и изказа съболезнования към близките на пострадалия, но не се призна за виновен по повдигнатото му обвинение. Той заяви, че досега не е давал обяснения, макар че е имал намерение, тъй като смята, че в досъдебното производство са били нарушени правата му и не му е осигурено присъствие на адвокат по време на двете разпознавания,  в които е участвал. „Заради действията на прокурора загубих доверие в разследващите органи“, заяви в съдебната зала Панайотов.

Той сподели пред съда и несъгласието си, че адвокат Юлиян Георгиев ще представлява интересите на родителите на пострадалия. По думите му той бил негов защитник по три наказателни дела в миналото и„имал лична информация, която можел да използва срещу интересите му в сегашното производство.

За съдебното заседание днес бяха призовани 25 свидетели. След отправено искане на защитата на подсъдимия за съкратено съдебно следствие някои от тях няма да бъдат разпитвани, а ще се ползват показанията им, дадени в досъдебното производство.

Съдебният състав прие за съвместно разглеждане гражданския иск, предявен от родителите на пострадалия Мартин. Златина и Тодор Кателиеви, които бяха конституирани и като частни обвинители, искат общо 260 000 лв. кръвнина.

Съдебното заседание продължава и в следобедните часове с разпит на останалите призовани свидетели, а утре – и на вещите лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама