Арестуваха бизнесмен на безалкохолно заради афера с 33 кг хероин /видео/

14:03, 19 юли 16 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
33 кг хероин залови хасковската полиция при акция, която се проведе в областния град. Операцията по залавянето на дрогата стана на автогарата. Стойността на наркотика е за над 3 000 0000 лв.

Според запознати в ареста е пловдивският бизнесмен Никола Проданов, който през 2014 г бе задържан заради афера с близо 3 кг марихуана и амфетамин. Производството обаче срещу него е било прекратено, научи Topnovini.bg.

Проданов има няколко фирми и е съдружник в други, държи складове за минерална вода и безалкохолни напитки в Пловдив. По време на акцията той не бе добре настроен към журналистите, които го снимаха. Информирани твърдят, че ще има още един арест.



Хероинът бил скрит в машина за правене на хляб, стана ясно днес в съда в Хасково. Тя е открита от полицаи на "Капитан Андреево" в автобус, пътуващ по линията Бурса-Хасково-Кърджали. В машината имало 64 пакета хероин с общо тегло 33 килограма. Дрогата била пренадзначена за Испания. Разследващите са установили, че между Никола Проданов и турски гражданин от Бурса са водени разговори, с които Проданов е искал да закупи въпросната машина. Полицаите правят т.нар. контролирана пратка, с която хващат Проданов в Хасково, когато той отивал да си прибере машината. Прокурор Валя Ранчева изтъкна, че пловдивският бизнесмен често пътувал до Турция и престоявал там за кратко. Връщал се в България и напускал страната със самолет, което означава, че може да се укрие. Освен това тя изтъкна, че в телефона му полицаите са намерили SMS, с който той е бил предупреден, че пратката вече е натоварена. Според адвокат Димитър Марковски прокуратурата е нарушила НПК, като е събирала доказателства. "Държавното обвинение твърди, че прихванатите разговори са на турски език, но моят клиент не говори турски. Как разследващите разбраха, че точно Никола е говорил по телефона? Още сега, в началото на разследването, има проблеми в обоснованото предположение за извършено престъпление", категоричен бе защитникът. Обвиняемият заяви, че не е виновен. Той изтъкна, че има малко дете и поиска да бъде освободен от ареста. В крайна сметка окръжният съдия Стратимир Димитров наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържани под стража. На заседанието бе отбелязано, че доказателствата са косвени, но образуват верига, от която може да се направи извод, че при по-лека мярка, Проданов може да се укрие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама