Спипаха таксиметров шофьор с помпа (обновена)

13:05, 19 юли 16 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Таксиметров шофьор, сложил помпа за надуване на сметките, беше хванат днес във Варна. Това е станало при съвместна проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) и „Автомобилна администрация“. Инспекторите са спипали таксиджията в района на жп гарата и са я конфискували.

Нарушението е установено с помощта на таен клиен, който е взел таксито от Летище - Варна до курортен комплекс в района. Той открива разминаване в изминатите километри, които са били предварително измерени. След проверката на място от инспекторите, таксиметровата кола е откарана и на сервиз. Там откриват монтираното устройство и го конфискуват.

Случаят ще бъде предаден на прокуратурата. Санкцията за подобно първо нарушение е от 200 до 500 лева.

При масирана акция в периода 27 юни - 13 юли 2016 г. ДАМТН, съвместно с ИА „Автомобилна администрация“, провери такситата в Каварна, Балчик, Шумен, Търговище, Варна, Албена, „Златни пясъци“, „Св. Св. Константин и Елена“, а също и на летище Варна.

От 133 автомобила, при 8 е установено използването на непроверени електронни таксиметрови апарати с фискална памет. За констатираните нарушения са съставени протоколи за задължителни предписания, като предстои съставянето на 8 акта за установените административни нарушения.

Проверките по Черноморието ще продължат през целия летен сезон.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама