Разясняват на бургаски ученици как да не стават жертви на кибер престъпления

12:44, 19 юли 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаската апелативна прокуратура започва инициатива за превенция на престъпленията в интернет пространството с пострадали малолетни и непълнолетни деца. За целта от новата учебна година в гимназиите в Бургас, Ямбол, Сливен и регионите на тези градове ще започнат срещи с ученици, по време на които прокурори и служители на МВР ще обяснят на учащите как да реагират, когато станат жертва на сексуална експлоатация или на изнудване, чрез публикуване на видео-файлове с тях в интернет пространството.

Началото на инициативата бе поставено по време на среща в Бургаската съдебна палата.

По време на срещата, инспектор Любомир Тулев – разузнавач при сектор „Кибер престъпност“ при МВР и служител за контакт с Европол, запозна присъстващите с опита си в този род дейност, натрупан през последните години като посочи, че поради липсата на житейски опит децата от потребители, често се превръщат в жертви на този вид кибер престъпления.

Целта на срещата е координация на институциите за подобряване на съвместната им работа за предотвратяване на бъдещи престъпления, но и за недопускане на посегателства спрямо подрастващите, които са рискова група за този вид противоправни деяния с висока степен на обществена опасност. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама