Разчистват гето в центъра на Плевен

12:28, 19 юли 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Локално сметище и незаконни постройки в местността около чешмата Балаклия  в Плевен ще бъдат разчистени до седмица, съобщиха от общината. 

От отдел „Екология” уточниха, че  боклукът около десетината къщи, обитавани от многолюдни ромски фамилии е бил извозен само преди десетина дни, но вече не личи, че е било чисто. Такова е положението и с минаващата наблизо Тученишка бара –  чистена преди 40 дни, която отново е зарината от автомобилни гуми и пластмасови отпадъци.

Мерките ще бъдат взети заради многобройни сигнали на плевенчани, принудени да търпят шума, мръсотията  и миризмата, идващи от гетото.  

Първо ще бъде създадена комисия, която да освидетелства опасни ли са постройките и ще даде предписание на собствениците да ги премахнат, след което с техника да бъде разчистен района. Сериозен проблем може да се окажe редуването на общински и частни имоти, както и празни места, където някога е имало постройки, и те с два вида собственост, уточниха от общината.

Местността Балаклия  се намира зад Регионалния исторически музей, по пътя за Ловеч, почти в центъра на града

Забележителен архитектурен паметник е чешмата, открита тържествено като голяма и ценна придобивка за Плевен на 19 декември 1938 година

Днес районът се обитава от неясен брой жители, част от които - многолюдни ромски фамилии, натъпкани в полусрутени коптори с тоалетни в двора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама