Делегация от Аграрния университет в Нитра посети РУ "Ангел Кънчев"

12:23, 19 юли 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четиричленна делегация от Аграрния университет в град Нитра в Словакия посети Русенския университет. Сред гостите бяха проф. Владимир Крочко, Доктор хонорис кауза на Русенския университет, проф. Зденко Ткач – декан на Техническия факултет, проф. Роман Галик – заместник-декан на Техническия факултет и доц. Павел Финдура – завеждащ катедра „Земеделска техника“.

По време на разговор с ректорското ръководство бяха обсъдени съвместни магистърски програми и възможността за обмяна на студенти по програма Еразъм. Дискутирано беше и участието на учени от двата университета в международни конференции и работата им по съвместни проекти, съобщават още от РУ "Ангел Кънчев".

В рамките на деня беше проведена и среща с ръководството на Аграрно-индустриалния факултет.

Сътрудничеството между Русенския университет и Словашкия аграрен университет в гр. Нитра датира от 1986 година, но в последните 13-15 години контактите между учените стават особено силни. Двете страни организират двустранни студентски практики, научен и преподавателски обмен.

Реализирани са няколко научно-изследователски проекта за устойчиво поддържане на техниката в земеделието, като се използват биогорива и масла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама