Определиха „подписка“ на обвинен за разстрела на свой съселянин от Чернево

12:16, 19 юли 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Варненския апелативен съд отмени определение на Окръжен съд Варна (ВОС) от 8 юли, с което е бил отменен ареста на Костадин Иванов от село Чернево. Припомняме, че той беше привлечен като обвиняем за разстрела на Станчо Георгиев от същото село. В частния протест срещу определението на ВОС, прокуратурата поиска от Апелативен съд Варна да определи на Иванов парична гаранция в размер на 10 000 лева.

Въпреки, че разследването, което продължава повече от година и три месеца не е установило по категоричен начин вината на Костадин Иванов, днес втората съдебна инстанция прецени, че той трябва да търпи мярка за неотклонение. Варненският апелативен съд се съобрази с тежкото материално положение на семейството на Костадин, както и с факта, че спрямо него има наложена забрана да напуска пределите на страната и му определи мярка за неотклонение „подписка“.

От пресслужбата на съда припомнят, че на Великден 2015 г. в село Чернево, община Суворово, в прекия сблъсък между две враждуващи фамилии - рода на „златарите“ и този на „копанарите“, от който е Костадин, е бил прострелян Станчо Георгиев. Първоначалните свидетелски показания довели до задържането под стража на 26-годишния Костадин, който е в ареста от 15 април 2015-а. В хода на разследването са били разпитани повече от 50 свидетели. Само един от тях уличава Костадин, а всички останали сочат като извършител на престъплението бащата на Костадин, е записано в определението на първата съдебна инстанция, която допълва, че към настоящия момент не е било установено и оръжието, с което е прострелян Станчо, като и от кого е било ползвано.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се определя мярка за неотклонение „подписка“ на Костадин Иванов е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама