Откриха четири ниви канабис с капково напояване в Пловдивско

12:13, 19 юли 16 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири ниви, засети с канабис, са открили служители от РУ на МВР в Панагюрище, съобщава pzdnes.com. Във връзка с това са задържани двама мъже - 32-годишен от Пловдив и 38-годишен от Съединение.

По случая криминалистите са работили близо месец. Още през юни те получили информация за незаконно отглеждане на марихуана на открито в района на хисарското село Мало Крушево, на границата между Пловдивска и Пазарджишка област. Районът е труднодостъпен, а нивити били умело замаскирани.

Вчера полицейски екипи от Панагюрище са установили на място четирите ниви, на които били преброени близо 400 стръка растения в различен стадий на развитие. "Фермата" била снабдена с напоителна система - потопяема помпа с акумулаторно захранване, маркучи за капково напояване, както и с уреди за обработка и наторяване на почвата. За да стигнат до нивите пък "земеделците" използвали лодка през намиращия се в съседство микроязовир.

На място е извършен и оглед от дежурна група на Областната дирекция на МВР в Пловдив, тъй като нивите са на територията на полицейското управление в Хисаря.

Изкоренената марихуана ще бъде унищожена. Работата по случая продължава, образувано е дознание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама