Наемателка на общинско жилище в Пловдив дължи над 700 лв., извеждат я принудително

11:34, 19 юли 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наемателка на общински апартамент в пловдивския район "Южен" ще бъде изведена от жилището заради дългове, съобщиха от районната администрация.

Имотът се намира на ул. "Кичево" 10, ет. 2, ап. 5 и от кметството многократно са правени опити "с добро" наемателката да се издължи, за да не се налага да остава без дом. Към момента настанената жена има задължение за наем и ТБО на стойност 398.60 лв., както и за пропуснати ползи от наем и ТБО за 361.68 лв. Освен това дължала и сериозни суми на ВиК и EVN.

"Напоследък случаите на неизрядни платци, настанени в общински жилища, намаляха", коментира за Пловдив Topnovini.bg кметът на район "Южен" Борислав Инчев. По думите му принудителното извеждане е крайната стъпка, която ще бъде предприета, след като са изчерпани на практика всички останали начини.

От администрацията провеждат телефонни разговори с хората, които дължат наем и такса битови отпадъци, следващата мярка е изпращане на официални писма с покана да се издължат. Някои от наемателите обаче не реагират по никакъв начин и дълговете им се трупат. В такава ситуация от кметството са длъжни да изведат неизрядните обитатели на общинските жилища принудително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама