Знаме на „Ислямска държава“ е имал нападателят от влака в Германия (обновена)

11:22, 19 юли 16 / Свят 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Знаме на терористичната организация „Ислямска държава“ е намерено в стаята, която обитавал 17-годишният афганстанец, който в понеделник вечерта нападна с брадва и нож четирима души във влак в близо до Вюрцбург, в южната германска провинция Бавария. Това съобщи АФП, цитирайки баварския вътрешен министър Йоаким Херман. Пред обществената телевизия А Ер Де той каза, че непълнолетният афганистанец изглежда е стигнал до Германия непридружен и живеел в град Охсенфурт.  

„При претърсването на стаята в която живеел нападателят е намерено ръчно изработено знаме на „Ислямска държава“, съобщи телевизия ZDF, добавяйки, че младият мъж е крещял „Аллах акбар“ (Бог е велик б.р.).

По-късно близката до джихадистите агенция „Амак“ потвърди, че нападателят е неин боец.

Нападателят бе застрелян от полцията. Младежът бе неутрализиран от органите на реда при опит за бягство и след предприета атака срещу полицейските служители. 

„Доста е вероятно това да е ислямистка атака“, заяви говорител на вътрешното министерство в Мюнхен.

Районът е наблюдаван с хеликоптери; на място беше изпратен и голям полицейски контингент, който да събере улики за извършеното престъпление. Към момента все още не са известни мотивите за извършването на престъплението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама