Опозицията бойкотира гласуването на промените в управлението на "Булстрад Арена"

11:01, 19 юли 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие предложение за промяна на договор за дългосрочно сътрудничество от 21.06.2013 година. След 2-часови дебати, в които опозицията се опита да убеди своите колеги да бъде отложено решението за следваща сесия, решението бе прието с 28 гласа "За" и 2 "Против". Общинските съветници от групите на БСП и "Патриотите, ВМРО и Глас народен" напуснаха залата преди гласуването в знак на несъгласие с прибързаното решение, а към тях се присъединиха и колегите им от Реформаторски блок.

Още преди започване на самото заседание възникнаха дискусии при предложението за включване на точката в дневния ред на заседанието. Отново бяха повторени аргументите, и контра-аргументите, изказани по време на извънредните общински комисии от вчера. Не бяха приети и 3 предложения точката да бъде оттеглена, да бъде разгледана на извънредно заседание до 14 дни, или да бъде оттеглена до следващото заседание на 19 септември.

Бе изслушан и представител на инвеститора "Арена Русе Инвест" Чавдар Данев, финансист, който направи паралел с реконструкцията на Доходното здание. Той заяви, че градът има интерес залата да функционира, тъй като това води след себе си множество положителни ефекти за целия град - не само финансови, а и културни. Данев отново представи идеята за отделяне на залата в ново дружество, което само ще обслужва дълговете, да реализира печалба и да води преговори за нови културни прояви. Това е предизвикало желанието да се вземе решение преди настъпването на активния сезон, за да може залата да започне да генерира свои собствени приходи, а инвеститора и Общината да са освободени от задължения.

В отговор на въпрос от д-р Теодора Константинова (Реформаторски блок), Данев коментира, че 14 дни отлагане няма да са фатални за решението, но по-скорошното приемане на решението ще даде необходимото време за работа по документацията. 

Иван Станев (Реформаторски блок) също обърна внимание на финансовите въпроси около залата, имота и ипотеката, и неяснотите около тях. 

Бе гласувана и 30-минутна почивка, в която отново бяха обсъдени множество от положенията в предложението, което обаче също не убеди опозицията в необходимостта от приемането на точката в тези кратки срокове. 

В крайна сметка предложението бе прието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама