Илиян Василев: Не може да забраниш на посланик да говори, някой е против Нейнски

10:44, 19 юли 16 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Посланиците работят с инструкции, те възпроизвеждат политиката, която се генерира в София, в този смисъл никой не може да забрани на посланик в страната, в която се намира, да предава позициите на българската държава. Така бившият ни посланик в Москва Илиян Василев коментира забраната на на посланикът ни в Турция Надежда Нейнски, да говори за опита за преврат в южната ни съседка.

Външният министър Даниел Митов забрани на Нейнски всякакви изказвания по темата както във вечерта на неуспешния преврат, така и в дните след това.

„През април имаше една среща в Народното събрание. Там се видя, че някои политици не са доволни от Надежда Нейнски. Вероятно още от тогава някой има нещо против нея”, добави той в ефира на Нова телевизия.

За ситуацията в Турция Василев е категоричен, че в момента там се води информационна война. Темата коментира и журналистът Махомед Халаф.

„Турция влиза в много дълга дестабилизация”, каза той. Според него турският президент Реджеп Ердоган е знаел за подготовката на опита за преврат.

„Той наблюдаваше добре тези, които го подготвят”, смята той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама