България вече граничи с „Ислямска държава“, отсече Валери Симеонов

09:34, 19 юли 16 / Политика 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ние граничим вече с „Ислямска държава“. Трябва да си дадем ясна сметка. Това заяви в ефира на Нова телевизия съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той обясни все пак, че прави изказването си като позиция на Патриотичния фронт и своя лична позиция, а не от името на управляващата коалиция.

Той допълни, че „трябва да бъдат поздравени тези, които са овладели ситуацията, спечелили".

„Българската държава няма друг ход в момента, но трябва внимателно да планира бъдещето на държавата. Няма време за половинчати действия”, призова Валери Симеонов.

Турция, по думите на Симеонов, е вече държава, в която няма демокрация, няма опозиция, няма медии”. Той открои факта, че 30-40% от турската държава на практика е бойно поле, а след неуспешния опит за преврат Турция е „тоталитарна ислямистка държава”.

"Големият герой всъщност е един страхливец, който се качи на хеликоптер и тръгна да бяга в Германия", заяви още Симеонов по повод на настоящата ситуация в съседна Турция, като по отношение на заявките за запазване на демокрацията и демократичния ред, той посочи, че последните избори там са всъщност избори от времето на Тодор Живков – „това са избори на диктатура.” Затова и държавният ред, който се установява в южната ни съседка, по думите на Симеонов, е „ислямска диктатура”.

В краткосрочен план за България няма преки заплахи, според Симеонов, тъй като президентът Ердоган ще има достатъчно вътрешни проблеми, с които да се занимава.

"Най-важното е да се отделим от тази нестабилна държава. Сигурност и охрана на границата – ограда и добри пътища за бързо изнасяне", посочи съпредседателят на Патриотичния фронт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама