Звезди на балета прекарват меден месец в репетиции на Античния театър

09:03, 19 юли 16 / Култура 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Красина Павлова и Аршак Галумян - солисти на Държавния балет в Берлин, които сключиха брак преди дни, прекарват своя меден месец в репетиции на Античния театър в Пловдив и довечера ще танцуват за пръв път като съпруг и съпруга в балетната Гала вечер на Opera Open.

За балетната вечер, която е включена за пръв път в програмата на фестивала, в Пловдив са солисти от балетни театри в Ню Йорк, Берлин, Москва и София.

Двигател на фееричния спектакъл е хореографът Боряна Сечанова, а диригент на оркестъра е маестро Диан Чобанов. В програмата са включени солови изпълнения и ансамбли от балетни заглавия като "Лебедово езеро", "Ромео и Жулиета", "Жизел", "Корсар", "Дон Кихот" и др.

В Пловдив пристигат и народните артисти на Русия Георги Смилевски и Наталия Крапивина - звезди на Московския академичен музикален театър "К. Станиславски и Вл. Немирович-Данченко".

Израсналият в Аржентина Николай Городиский - солист на Балета в Пенсилвания и солист на Ню Йорк сити балет, ще танцува с примата на Софийската опера и балет Катерина Петрова. Родом от Украйна, Николай живее и учи балет в Буенос Айрес, а по-късно завършва Балетната академия към Виенската държавна опера.

Примата Марта Петкова и премиер балетистът Никола Хаджитанев, солисти на Софийската опера и балет, също се включват в класическата програма на Балетната гала.

За любителите на съвременния танц пък е заглавието "Пандора" на балет "Арабеск" на 29 юли.

Билети за Международната балетна гала се продават на касата в Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама