100 години от рождението на капитан Димитър Списаревски

09:00, 19 юли 16 25 833 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Навършват се 100 години от рождението на капитан Димитър Списаревски, Инициативен комитет за честване на годишнината организира тържествено поднасяне на венци и отдаване на военни почести на паметника издигнат в негова чест до бл. 90 в ж.к. Дружба 1 - Район „Искър“, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Мероприятието се организира по инициатива на район „Искър“ и под патронажа на Началника на отбраната генерал Константин Попов, със съдействието на Министерството на отбраната и Командира на ВВС. В организацията вземат участие патриотични организации и Военна академия „Г. С. Раковски“. 

Около 10.00 часа едновременно, ще бъдат поднесени цветя на различни места в София, Добрич и Пловдив, където има паметни плочи на капитан Списаревски. Централният ритуал ще бъде проведен в район "Искър".

От 09.30 до 10. 00 часа тържествено ще бъдат поднесени венци и цветя с военен ритуал на паметника на кап. Д. Списаревски, намиращ се на ул. „Кап. Д. Списаревски“, до бл. 90.

От 18.00 часа в зала „Тържествена“ на Централния военен клуб ще започне вечер, посветена на живота и делото на капитан Списарески.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама