Каракачанов за сигурността: От петък мечката играе в съседния двор

08:01, 19 юли 16 / Политика 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От петък мечката играе в съседния двор, а щом играе там ще дойде и в твоя. Така лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира случващото се в Турция, проваленият военен преврат и настоящата заплаха за страната ни по bTV. По думите му, ако до скоро сме говорили, че проблемите са на 1000 км. от нас, вече те са съвсем близо.

Според Каракачанов всичко показва нуждата от връщане на кзармата. „От осем години нямаме боеспособна армия“, коментира той.

„Дали е инсценировка или лош опит за преврат, факт е, че Ердоган направи една от най-големите чистки“, коментира Каракачанов опитът за военен преврат в южната ни съседка и последвалите събития. По думте му целта на президента Ердоган е еднолично управление.

Красимир Каракачанов заяви още, че действията на Сърбия предприети в понеделник след са превантивни. Припомняме, че съседите ни изпратиха военни и полицейски сили по границата си с България и Македония под претекст, че не изпълняваме задълженията си да спираме мигрантската вълна.

„Сърбия взима предпазни мерки, засилва охраната ако от Турция тръгне мигрантска вълна и мине през България да бъде спряна“, обясни лидерът на ВМРО. Той каза още, че от миналата година правителството е направило план за спирането на голям наплив от мигранти, според него обаче не е ясно колко твърдо ще реагират военни и полиция при пдообен натиск.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама