Младеж нападна с брадва пасажери във влак, полицията го разстреля

07:25, 19 юли 16 / Свят 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Германската полиция неутрализира 17-годишен афганистанец, който нападна с брадва пасажери в регионален влак, пътуващ за баварския град Вюрцбург, съобщават световните агенции. Според властите атаката вероятно е ислямистка.

Има трима души в тежко състояние. Няколко са леко пострадали, а още 20 други са в шок. Инцидентът е станал в понеделник около 21.15 часа (местно време) във влак, пътуващ от Тройхлинген към Вюрцбург, провинция Бавария. „Малко след пристигането във Вюрцбург, мъж е атакувал пасажерите с брадва и нож“, разказа говорител на полицията.

Младежът е бил неутрализиран от органите на реда при опит за бягство и след предприета атака срещу полицейските служители. 

„Доста е вероятно това да е ислямистка атака“, заяви говорител на вътрешното министерство в Мюнхен, който допълни, че нападателят е крещял „Аллах е велик“.

Районът е наблюдаван с хеликоптери; на място беше изпратен и голям полицейски контингент, който да събере улики за извършеното престъпление. Към момента все още не са известни мотивите за извършването на престъплението. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама