Дирекцията по горите в Пловдив представя новата система за електронни билети

07:16, 19 юли 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата система за издаване и проверка на електронни превозни билети на транспортни средства, превозващи дървесина в района на Регионалната дирекция по горите (РДГ) - Пловдив, ще бъде представена днес край Храбрино.

От началото на годината електронните превозни билети са задължителни за всички държавни горски предприятия у нас. В реално време споделен достъп до информацията за транспортираната в страната дървесина имат от НАП, Агенция "Митници" и ДАИ.

През 2015 г. от служителите по опазване на горските територии в Пловдивско са съставени 373 акта за установени административни нарушения, съобщи директорът на РДГ Мирослав Димитров. Те са по Закона за горите, като основно става въпрос за сеч на немаркирани дървета и транспортиране на дървесина без съответните придружаващи документи, а именно превозен билет.

Издадени са 291 наказателни постановления и са наложени глоби в размер на 37 460 лева, имуществени санкции за 13 050 лева и обезщетения за 4795 лева.

В Прокуратурата са изпратени 213 преписки за разглеждане, като са образувани 6 досъдебни производства и има издадена една присъда пробация за транспортиране на дървесина.

Най-много нарушения в Пловдивско са констатирани в районите на селата Розино и Христо Даново, както и около Раковски.

Съставени са и 11 акта за административни нарушения на служители от държавни, горски и ловни стопанства, както и 12 акта на лесовъди и на един общински служител по горите. Сред наказанията са и отнети лицензи за лесовъдска практика, уточни Димитров. По думите му нарушенията на длъжностните лица са най-вече в неправилно оформянето на документация и слаб контрол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама