Сливен се поклони пред Апостола

22:33, 18 юли 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общоградско честване "Спомен и цвете за Апостола” по случай 179 години от рождението на Васил Иванов Кунчев – Левски се проведе тази вечер в Сливен. Събитието, което се организира от Община Сливен, започна с почетен караул с факли около паметника на Апостола на свободата на площад „Васил Левски” в града. Честването продължи с поетичен рецитал, в който се включиха 7-годишният Иван Димитров от ЦДГ "Здравец" с изпълнение на стихотворение за Левски и актьорът Димитър Марков, който изпълни одата „Левски” от спектакъла „Епопея на забравените. Участие взе и театрална трупа при Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” с ръководител Димитър Марков.

Десетки жители и гости на Сливен отдадоха почит към живота и делото на Апостола на свободата. Сред тях бяха секретарят на община Сливен Валя Радева, заместник-кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков, Стефан Кондузов и Румен Иванов, заместник-областният управител Камен Костов, общински съветници и др. Пред паметника на Васил Левски бяха поднесени цветя в знак на преклонение и признателност към живота и делото му.

На официалната церемония бе обявено, че по случай честването на 180 години от рождението на Левски през 2017 г., Община Сливен в партньорство с Регионалния инспекторат по образованието – Сливен и Общински комитет „Васил Левски”, инициира ученически конкурс за рисунка, мултимедиен проект, филм и уебсайт. За партньори ще бъдат поканени Министерство на образованието и науката, Областна администрация – Сливен, Общобългарски комитет „Васил Левски” и Регионален исторически музей – Сливен. Регламентът на конкурса и всички подробности около него ще бъдат обявени до края на месец септември. Резултатите ще бъдат обявени в навечерието на годишнината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама