Зам.-кмет на София обяви: Канализация в "Драгалевци" ще има след 2018 г.

20:59, 18 юли 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работим по проблема за изграждане на канализация на квартал "Драгалевци" от 2006 г. насам. Най-големият проблем се оказват продължителните процедури по отчуждаване на имотите. Това, което е сигурно е, че канализация ще има не по-рано от 2018 г, когато ще започне работата по строителството на мрежата. Това каза зам.-кметът на Столичната община Ирина Савина пред "Дневник".

Миналата сряда жителите на столичния квартал „Драгалевци“ затвориха основен път в квартала. Хората направиха жива верига пред магазин „Фантастико“, който се намира на входа на квартала. Те поискаха незабавно да им бъдат представени срокове, в които ще бъда изградена канализация. Оплакват се, че поради липсата на такава ежедневно са принудени да газят във фекални води по улиците.

Савина обяви, че освен за "Драгалевци" се работи и по ВиК проектите в някои части в кварталите "Горубляне", "Бенковски", "Модерно предградие", "Симеоново" и "Манастирски ливади".

По думите й първо трябва да се изготви регионално прединвестиционно проучване, което да анализира и да подреди по приоритети районите в София, в които има най-спешна нужда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама