С молитва и венци почетоха жертвите на атентата в Бургас

20:24, 18 юли 16 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири години от атентата на летище Бургас се навършиха днес. По този повод на аерогарата се състоя церемония в чест на жертвите на бомбения взрив. Тя започна с едноминутно мълчание, като бяха запалени свещи в памет на загиналите петима израелски туристи и българския шофьор на автобуса им. Присъстваха израелският посланик, близки на загиналите израелски туристи, български народни представители, зам.-министри и кметове.

Пред близки на загиналите посланикът на Държавата Израел - Ирит Лилиан, разказа как е узнала за терористичния акт в Бургас.

"Бях на среща с дипломат от Великобритания в Йерусалим, когато научих за терористичния акт в Бургас срещу автобус с израелски туристи. Няколко часа по-късно вече стоях тук, на бургаското летище, като жив свидетел на случилото се. Минаха 4 години, но не могат да избледнеят картините, усещането, миризмите, всичко, което се случи тогава", сподели посланик Лилиан. Тя заяви, че международната общност трябва да застане срещу всички религиозни идеологии, които проповядват насилие и агресия.

От името на Община Бургас зам.-кметът Красимир Стойчев заяви, че България е безопасно място за туристите от Израел след въведените допълнителни мерски за сигурност, а по повод трагедията преди четири години той допълни, че всички институции са действали безотказно и професионално и не са изпаднали в паника.

Роднини и близки на загиналите призоваха България да се погрижи терористите да бъдат наказани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама