Николай Николов е новият областен лидер на БСП в Шумен

20:21, 18 юли 16 / Политика 25 1357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на общинската структура на БСП в Каспичан Николай Николов е новият лидер на социалистите в област Шумен. Това съобщи Веселин Пенчев след края на областния съвет на социалистите, който се проведе днес.

Николай Николов е роден на 9 май 1953 г. Завършил е АОНСУ-София, специалност "Управление на социално - политическите дейности" и ВСУ "Черноризец Храбър" - гр. Варна, специалност "Право". От 1991 г. до 1999 г. е кмет на Каспичан, а от 2005 г. до 2008 г. е зам. областен управител на Шумен.

За кандидатурата на Николов са гласували 12 от 23-ма делегати. Освен Николай Николов друг кандидат за ръководния пост е бил бившият общински съветник и шеф на "Титан БКС" Христо Николов.

Избран е и нов областен съвет, който включва 23 души, сред които има представители на общинските съвети на БСП, на групите съветници от местните парламенти в областта. В него влизат и двама народни представители - Иван Иванов и Димитър Дъбов, както и кметът на Велики Преслав Александър Горчев.

Освен структурирането на новия областен съвет, социалистите са обсъдили и резултатите от проведеното допитаване в партията за предстоящите президентски избори.

В дневния ред е било и участието на симпатизантите на БСП от Шумен в традиционния събор на социалистите на Бузлуджа, който ще се проведе на 30 юли. Форумът бе ръководен от члена на изпълнителното бюро на партията Драгомир Стойнев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама