Разкриват места за отглеждане на деца с работещи родители

19:42, 18 юли 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Места за отглеждане на деца ще бъдат разкривани в общински и обществени сгради в морската столица. По този начин ще се помага на работещи родители, обяви министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Тази възможност се дава на общините и областните администрации чрез проекта „Красива България“, по който може да се кандидатства до 12 август. „Знаете, че в администрацията работят предимно жени. Много често няма баба, която да е наблизо и да помага. Ще дадем възможност на майките да се чувстват по-спокойни, когато са на работното си място“, обясни социалният министър.

Според нея занималните невинаги са целодневни и понякога родителите нямат възможност да си вземат навреме детето от градината. „Смятам, че това ще е едно облекчение за работещите хора на първия етап в публичните институции“, каза още министър Русинова.

Общините и областните администрации ще могат да кандидатстват по линия на „Красива България“ и с проекти за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания. Те могат да бъдат на стойност от 30 000 до 170 000 лева.

Договор за продължаване на услугата „Общностен център за деца и семейства - Варна“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ беше също подписан днес от кмета на града Иван Портних и министър Зорница Русинова. Проектът е на стойност 658 200 лева и е с продължителност 30 месеца. Той има за цел превенция на социалното изключване и намаляване на бедността чрез предоставяне на интегрирани услуги в подкрепа на деца от 0 до 7 години и техните семейства.

Ще бъдат реализирани дейности по ранна интервенция на уврежданията, индивидуална педагогическа подкрепа на деца с увреждания, семейно консултиране и индивидуална и групова работа с деца и родители и др. Услугите са разделени на две групи - за бъдещи родители и за родители и деца от до 3 години и до 7 години.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама