В Пловдив задържаха 31-годишен мъж за серия от грабежи на пари и телефони от възрастни жени

19:31, 18 юли 16 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Горан Г., на 31 г. от гр. Лом, за отнемане на чужда движима вещ от владението на собственика с намерение противозаконно да я присвои, като за това е употребил сила, в условията на продължавано престъпление.

До момента е установено, че обвиняемият за периода от 16 май 2016 г. до 19 юни 2016 г. е извършил пет грабежа в гр. Пловдив, които са на територията на 3 и на 4 РУ на МВР-Пловдив. На 16 май 2016 г. Горан Г. се движел по бул. „Дунав“ в гр. Пловдив. В същата посока вървяла 83-годишна жена, към която той се приближил и със сила издърпал от ръката й дамската чантата, в която имало портфейл със сумата от 150 лева, след което избягал.

 По същия начин са били извършени и останалите грабежи на възрастни жени, като обв. Горан Г. отнел от тях пари, мобилни телефони, бижута, портфейли и др. вещи. По делото е установено, че два от мобилните телефона той продал на непознати лица в кв. „Столипиново“ в гр. Пловдив. Установено е още, че някои от грабежите са били придружени с нанасяне на телесни повреди на жертвите. Обвиняемият е без постоянно местожителство и не е трудово ангажиран.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се изяснява съпричастността на Горан Г. към извършването на още грабежи на възрастни жени на територията  на гр. Пловдив. До момента той е осъждан три пъти – един път за грабеж и два пъти за блудство. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са извършени процесуално-следствени действия от служители на 3 и 4 РУ на МВР-Пловдив – разпит на свидетели, разпознаване, назначена е съдебно-медицинска експертиза и др.

Горан Г. е задържан в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Утре Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама