Временен синдик влезе в "ПСТ Груп" заради дълг от 416 хил. лв.

19:15, 18 юли 16 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Временен синдик влезе в управлението на една от най-големите строителни компании - "ПСТ Груп". Това се налага заради дълг от 416 хил. лв. Информацията се появи след проверка на "Капитал" от документи в Търговския регистър и деловодната система на Софийския градски съд.

Задължението е към транспортната "Вижън транс", извозваща инертни материали към строителни обекти, и заради вземането си компанията е поискала несъстоятелност на "ПСТ Груп". Синдикът обаче наистина ще престои само временно, защото от свързваната с Първа инвестиционна банка "ПСТ Груп" са платили сумата и от кредитора са поискали съдът да прекрати иска.

Искът за предварителната мярка е от 13 юли. Ден по-късно съдът е назначил временен синдик във фирмата длъжник с мотивите, че "задължението е значително, а една процедура по несъстоятелност е продължителна". 

Синдикът е Венцеслава Стефанова Стефанова от Русе. Източници от сектора коментираха пред "Капитал", че проблемите с плащанията от страна на ПСТ към доставчици са започнали още през март-април. Компанията участваше като доставчик на техника и материали при изграждането на Северната скоростна тангента (и де факто движеше строежа), макар и официално да не присъства сред компаниите от консорциума изпълнител - ХПВС - ССТ (съставен от "Водстрой 98", "Хидрострой" и дъщерни компании). Именно за изграждането на тангентата ПСТ са наели "Вижън транс". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама