МВР пак с акция срещу нелегални мигранти в центъра на София

18:51, 18 юли 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията блокира района около джамията Баня Баши в София и започна проверка на мигрантите. Към момента 33-ма души са задържани, защото нямат лични документи. Това е втората акция само за няколко дни, след като в петък МВР отново проведе акцията срещу нелегалните мигранти, съобщиха от силовото министерство.

Малко по-рано днес МВР обяви, че през първите 6 месеца на 2016 г. при опит незаконно да влязат в страната на българо-турската граница са задържани 2 327 нелегални имигранти. На българо-гръцката при опит за незаконно влизане са задържани 332.

През периода 1 януари -30 юни 2016 г. при опит незаконно да излязат от страната са задържани 4 080 граждани на трети страни (3 624 за 2015 г). 3 983 от тях служители на ГД "Гранична полиция" са задържали на българо-сръбската граница, съобщиха от МВР.

Снощи пък правителството на Сърбия реши да изпрати военни и полицейски патрули по границата си с България и Македония заради мигрантския поток. Сръбски висши представители пък обвиниха страната ни, че е оставила мигрантите свободно да преминават през територията ни, а гл. секретар на МВР Георги Костов днес заяви, че не е коректно да се говори така и че съвестно изпълняваме задълженията си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама