Ивайло Калфин се съмнява, че ще има единна лява кандидатура за президентските избори

18:41, 18 юли 16 / Политика 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с предстоящите президентски избори Ивайло Калфин призна, че не е голям оптимист за единна лява кандидатура, след като АБВ, БСП и „Движение 21” започнаха преговори заради поставените предварително условия лидерите на формациите да не бъдат издигани.

„Това не е добър начин за започване на подобни преговори. Когато търсиш лидер на държавата, е странно да отстраниш лидерите на партиите и да кажеш, че няма да участват. На нас действително ни трябва държавен лидер, не просто един симпатичен умен човек, който да бъде начело на държавата“, каза Калфин в участие по bTV.

По думите му критериите за кандидатура са кой как ще се подреди, кой каква позиция ще заеме в партията, а не да се спечелят президентските избори.

Опитът за преврат в Турция

Според Калфин няма значение дали опитът за преврат е бил мним, или истински, тъй като резултатът е един и същ. За два дни Ердоган арестува 6000 души, уволни 3000 съдии, 9000 души са освободени от полицията. Това е предварително подготвен списък, не е от последните два дни . "Това очевидно са хора, набелязани да бъдат отстранени", заяви бившият външен министър.

„Когато аз бях министър на външните работи, настоявах дипломатите да бъдат по-отворени и да говорят с медии. Във Външно министерство работят подготвени хора, не работят идиоти, всеки знае какво, докъде, как би могъл да го каже”, коментира Калфин забраната на външния министър Митов към посланика ни в Турция Надежда Неински да говори за преврата.

Според него би било добре посланик Нейнски да бъде на разположение и на медии, и на граждани с информация, че посолството и консулските служби са отворени, какви са номерата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама