Социалният министър поздрави Община Търговище за грижата за децата с увреждания

18:22, 18 юли 16 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подходът на Община Търговище, в съчетаването на центрове и звена за специфичен подход към нуждите на всяко семейство и дете, е изключително добър. Това заяви при посещение днес в Комплекса за интегрирани здравно-социални услуги министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, цитирана от пресслужбата на Общината.

Тя поздрави кмета д-р Дарин Димитров за грижата на местната власт за децата с увреждания и осигуряването на комбинирани услуги, като комплексен подход, който дава възможност за подпомагане на специфичните им нужди.

Министър Русинова разгледа Комплекса в Търговище заедно с кмета и секретаря на Общината Христалина Халачева.

Министърът поздрави и екипа на Комплекса в Търговище,  подчертавайки, че трябва да се показват добрите примери на екипите, които се грижат за деца със специфични потребности. Тя допълни, че освен програмата за лични и социални асистенти, трябва да се ползват и възможностите на дневни и седмични центрове за деца с увреждания за осигуряване на пълноценна грижа.

След посещението в Комплекса социалният министър проведе работна среща с д-р Димитров за обсъждане възможностите за разширяване и надграждане на социалните услуги, които се предоставят от Общината. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама