"Техномаркет": Недопустимо е търговски спорове да се превръщат в медийни кампании

17:22, 18 юли 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Недопустимо е търговски спорове да се превръщат в медийни кампании. Така от „Техномаркет" определиха разпространената по-рано позиция на дружество „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД. След запитване на София Topnovini.bg от веригата за техника изпратиха отговор на обвиненията на имотното дружество, което твърди, че новите собственици на „Техномаркет“ дължали 1,7 млн. евро за наеми и правели опити да присвоят част от имотите, собственост на „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД.

От търговската веригата подчертават, че „ до настоящия момент „Техномаркет България“ АД е заплатило на „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД общо над 143 млн. лв. наеми“.

Публикуваме цялата позиция на „Техномаркет“ без редакторска намеса:

Във връзка с разпространено на 18.07.2016г. съобщение до медиите от страна на дружеството „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД, в което се правят недопустими внушения, увреждащи реномето на „Техномаркет България“ АД, както и опит за намеса в работата на независимия български съд, заявяваме следното:

„Техномаркет България“ АД е водеща компания в областта на търговията с бяла и черна техника в страната, с 1371 служители, която само за 2015 г. е внесла в хазната ДДС на стойност над 23 млн. лева и е платила осигуровки и ДОД за над 6 млн. лева

Същевременно, след смяната на собствеността в дружеството в началото на 2016г., бяха установени крайно порочни практики, наложени от бившите собственици на „Техномаркет“, заключаващи се най-общо в следното:

През периода 2006-2007г. е било извършено прехвърляне на магазинната мрежа на „Техномаркет“ на свързаното с него дружество „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД (крайни собственици към онзи момент, както на „Техномаркет“, така и на „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД, са лицата Николай Китов, Христо Кусев и Мина Китова), без заплащане на цена, срещу поемане на фиктивни дългове. Веднага (на следващия ден) след нотариалното изповядване на сделките, с които „Техномаркет“ по документи е загубило собствеността си, са сключени дългосрочни договори за наем за същите обекти, по силата на които до настоящия момент „Техномаркет България“ АД е заплатило на „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД общо над 143 млн. лв. наеми. Така от „Техномаркет“ са били източвани значителни парични средства към фирми на бившите собственици, единият от които - Николай Китов, и към момента е разследван в Италия за ощетяване на италианския бюджет.

За разваляне на описаната схема и за връщане на собствеността си, „Техномаркет България“ АД, в съответствие със законите в страната, е завело съответните дела в съда, с които е поискало да бъде обявена нищожността на прехвърлителните сделки.

Предвид горното, считаме за напълно неуместно и недопустимо, търговските спорове между две частни компании да бъдат предмет на медийна кампания, каквато в момента води миноритарният съдружник в „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД (Форум Сердика Кооператиф У.А., чрез акционера в него East Balkan Properties - дружество с неясна офшорна собственост, в лицето на представителя му г-н Майкъл Юлер), очевидно с единствената цел да повлияе на българския съд при разглеждането на споровете, както и да увреди доброто име на „Техномаркет“.

В този смисъл внушението, че „Техномаркет България“ АД се опитва да „присвои“ собствеността на „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД и да ощети „чуждестранен инвеститор“, е напълно невярно и несериозно, предвид, че именно чрез „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД и техния чуждестранен партньор, „Техномаркет“ в продължителен период от време системно е бил финансово ощетяван.

Считаме, че всички твърдения, искания и доказателства по така възникналия спор, следва да бъдат отнасяни единствено пред компетентния българския съд.

Започналата преднамерена медийна кампания от страна на „чуждестранния инвеститор“ в „Глориент Инвестмънт БГ“ ООД спрямо „Техномаркет България“ АД, само доказва правотата на нашата претенция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама