Минута мълчание в цяла Франция в памет на жервите в Ница (снимки+видео)

17:03, 18 юли 16 / Свят 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цяла Франция застина в едноминутно мълчание в памет на жертвите на атентата в Ница, при който загинаха 84 души, а близо 300 бяха ранени.

Хиляди се събраха на „Променад дез Англе“ в крайбрежния град, за да отдадат почит на загиналите при терористичната атака.



Едноминутното мълчание бе съпроводена от камбанен звън в цялата страна, тъжен ритуал след третата голяма терористична атака във Франция през последната година и половина.

Днес е третият последен ден от националния траур. Цяла Франция притихна за една минута точно в 12.00 часа.

С цветя в ръцете и сълзи в очите, тълпите стояха на скалистия бряг за няколко минути с поглед към "Променад дез Англе". Сред присъстващите на церемонията бе и премиерът Манюел Валс, който бе освиркан от събралото се множество. Събралата се на булевард "Промнад дез англе" тълпа обаче приветства с аплодисменти присъстващите на събитието пожарникари и хора от спасителните служби.

Президентът Франсоа Оланд предпочете да остане в Париж и да запази минута мълчание в министерството на вътрешните работи, заобиколен от служители на реда.



Френските разследващи все още не са открили връзка между нападателя Мохамед Булел и „Ислямска държава”, която пое отговорност за атаката, каза по-рано вътрешният министър Бернар Казньов.

В ареста остават шестима души, включително 38-годишен албанец, заподозрян, че е осигурил на Булел пистолета, с който той открил огън по полицията по време на атаката.

84 души загинаха и над 300 бяха ранени, когато на 14 юли, тунизиец прегази с камион стотици хора, събрали се на крайбрежния булевард в Ница да гледат зарята по случай националния празник на Франция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама