В Плевен ще заработи модерна болница за комплексно лечение на рак

15:47, 18 юли 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втори модул на специалицираната хирургична болница МБАЛ „Света Марина” в Плевен ще бъде изграден в рамките на две години, като това ще осигури комплексно обслужване на пациенти с онкологични заболявания от цялата страна. Това каза днес на прескоференция директорът на болницата проф.д-р Григор Горчев.

Близо 5 млн. лева ще бъдат инвестирани в ново оборудване, като то ще бъде пуснато в експлоатация на три етапа. До октомври ще заработи отделение за диагностични дейности. След още една година ще бъде пуснат модул с  50 легла за лъчетерапия, а третият етап включва изграждането на модерен център за химиотерапия. В новия корпус на болницата ще бъде изградена и съвременно оборудвана конферентна зала с възможности за телекомуникация-за обучение на студенти, специализанти, както и за провеждане на конференциии  и други научни форуми.

В рамките на една година в болницата бяха въведени високи стандарти в развитието на отделенията по хирургия, урология, гастроинтиорология, образна диагностика и други.

През болницата са минали над 14 хиляди пациенти от цяла Бгария и чужбина/Канада, САЩ, Испания, Великобритания, Германия, Румъния, Гърция и др./

С орден „Стара планина” І степен за принос в развитието на медицината беше отличен директорът на болницата проф. Д-р Григор Горчев, който е съосновател и медицински управител на болницата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама