България размаха пръст на Сърбия: Пазим си границата от мигранти

15:46, 18 юли 16 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сърбия няма повод за притеснение от гледна точка на сигурнoстта, но не е коректно да се коментират действията по охрана на граница на съседна държава. Това каза пред журналисти в Бургас главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов по обвиненията на Сърбия, че България държи отворени границите си за мигранти и не контролира движението им.

По-рано стана ясно, че сръбското правителство е решило да изпрати допълнителни военни и полицейски сили п ограниците си, за да предотврати нелегалното влизане на мигранти от Република Българи и Република Македония.

"В случая ние имаме страна-членка на ЕС - България, която държи напълно отворени границите си и няма никакъв контрол над движението на мигрантите. В същото време Австрия и Унгария напълно затвориха границите си. Сърбия няма да стои със скръстени ръце между тях и да чака", коментира сръбския минситър на труда и социалната политика Александър Вулин, предава белградското електронно издание "Вlic".

Според властите в Белград в момента на територията на страната има около 3000 мигранти и техният брой се увеличава всеки ден с по няколкостотин души. Най-много идват от България.

"Това което може да кажем в момента за обстановката по линия на миграционен натиск на нашите граници, е че тя е нормална, съобразно сезона, в който сме. Няма основания за притеснение. В контекста на последните събития в Турция има толкова сили, колкото е необходимо по границата", каза още главният секретар на МВР Георги Костов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама