Медалистите ни по математика създават нова социална мрежа

15:06, 18 юли 16 / Политика 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима ученици, върнали се с медали от Международно математическо състезание в Хонконг, са на крачка от създаването на нова социална мрежа. Идеята им е тя да бъде достъпна в цяла България. За това разказаха пред Topnovini.bg 12-годишните Димитър и Александър от 125-то СОУ в София. Те, с още двама свои съученици, днес се върнаха от Хонконг с медали от отборната надпревара на международното състезание. 



Докато чакали в  хотела до летището в Хонконг учениците не скучали, а измислили как да направят социален портал, в които да се регистрират хора от цяла България. Засега идеята им все още е в начален стадии на изпълнение, за това и отказаха да споделят повече подробности. Момчетата се похвалиха само, че вече имат готова формула за новата социална мрежа, която според тях ще проработи безотказно.

Съучениците им Гергана и Ангел се завърнаха на родна земя със сребърен и златен медал. Младежите обясниха, че са много горди най-вече от постижението си в отборното състезание. Там те станаха първи.



В състезанието взеха участие и ученици от Софийската математическа гимназия и от Природоматематическа гимназия „Академик Никола Обрешков“ - Бургас. Те също донесоха медали за училищата си.

"Задачите бяха трудни, но и интересни и ни беше приятно да ги решаваме", сподели с вълнение за състезанието Гергана Пеева. Момичето се занимава от втори клас с математика, смята и за в бъдеще да има възможност да го прави. 

 

Днес всички тръпнеха в очакване да видят младежите, идващи от състезанието "Po Leung Kuk" от Хонконг. Самолетът им се приземи в 11:55 часа на Терминал 2 в София. Полетът им обаче закъсня с ден, заради опитът за преврат в Истанбул.

Учениците разказаха, че заради отлагането организаторите на състезанието ги преместили в друг хотел, намиращ се близо до летището, за да изчакат новия полет. 

"Много ни хареса сушито", обясни един от шампионите по математика и добави, че освен със сътезанието ще запомнят Хонконг с мръсния и влажен въздух. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама