Седем държави оставиха част от своята култура във Велико Търново

14:00, 18 юли 16 / Култура 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем държави, разположени на четири континента, оставиха част от своята култура във Велико Търново. По традиция заместник-кметът на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков прие чуждестранните групи, които участват в провеждащия се за деветнадесети път Международен фолклорен фестивал. Гостуващите артисти са от Белгия /Европа/, Тайван, Бангладеш /Азия/, САЩ /Северна Америка/, Колумбия, Чили и Бразилия /Южна Америка/.

Всяка от групите направи кратко представяне на изпълненията, които ще бъдат показани пред великотърновската публика на сцената на Летния театър. Последва традиционна размяна на подаръци, характеризиращи националните и културните особености на държавите и съответните етнографски региони. Ръчно изработени кукли с народни носии, изделия на великотърновски занаятчии, рекламни материали за Старата столица и новият филм „Велико Търново в сърцето на историята” бяха подарени на чужденците.

Интересни и атрактивни бяха даровете за Община Велико.  Сред тях бяха традиционни за Чили и Мексико вина, сувенири и карнавални украшения от световната столица на джаза Ню Орлиънс /САЩ/, ръчно изработен шал и дърворезба от Бангладеш, символи от Тайван, луксозен албум, представящ културата на Порто Алегре /Бразилия/ и др.

 Международният фолклорен фестивал продължава до 23 юли включително с концертни вечери на сцената на Летния театър, при свободен вход.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама