Само официални лица и шепа граждани дойдоха на честването на Левски в Пловдив

13:26, 18 юли 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само представители на местната власт, депутати и политици дойдоха днес пред паметника на Васил Левски в подножието на Бунарджика, за да почетат 179-ата годишнина от рождението на Апостола.



Гражданите се брояха на пръсти, което е тенденция от години. Стотици пловдивчани се стичат да почетат Левски на датата на неговата гибел - 19 февруари, докато в деня на рождението му пред паметника идват малцина.



"Всяко едно приближаване до него винаги трогва и смущава. Не защото е безсмъртен, а защото е във висша степен морален. Свободата изгрява без него, а той написва устава й, дава й знамето, посочва пътя й. Чертите на свободата са неговите черти - две светли очи, един червеникав перчем и онова строго лице, пред което погледите падат", каза пред паметника актьорът Златко Павлов, който прочете и откъс от Вазовата ода "Левски".



Слово за Левски произнесе председателят на Общинския съвет Савина Петкова. "Васил Иванов Кунчев е човешкият предел, показващ какво е любов към родината, какво е решимост и безрезервна отдаденост за свободата на Отечеството", изтъкна тя.



Венци и цветя бяха поднесени от името на кмета Иван Тотев, областния управител Здравко Димитров, който не присъства на събитието, районните кметове, политическите партии, родолюбиви организации и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама