Синдикат "Образование": В ОУ "Пенчо Славейков"-Пловдив отклоняват финансови средства за учениците

12:45, 18 юли 16 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Синдикат "Образование" е обезпокоен от безнаказаното пилеенето на държавни средства от някои некомпетентни директори за незаконосъобразни уволнения и обречени съдебни дела". Това се казва в официално становище, подписано от председателя на синдиката Юлиян Петров. Според синдиката  в ОУ "Пенчо Славейков"-Пловдив отклоняването на финансови средства за ученици е станало традиция.

"През 2010, бившата директорка на ОУ "Пенчо Славейков" Стоименка Георгиева "дари" 28 000 лева на своя помощник в училището и спътник в живота Петър Димитров. Тази комбинация и струваше директорската позиция, но парите се оказа, че са предоставени в "унисон" със закона.

Сега директорката на училището Делинова продължава смело традицията да заделя пари от учениците - роми в училището и да ги насочва към обречени съдебни дела, с които да финансира нецелесъобразни и некомпетентни директорски решения. Навярно това, че учениците са от ромски произход, занижава грижата за тях от страна на Делинова и прави логични хазартните и решения

По информация на синдикалната структура за по малко от две години са пропилени 13 431 лева, суми по съдебни решения, като към тях трябва да прибавим и тлъстите адвокатски хонорари. Усещането на педагогическата колегия е, че педагозите се третират като мафиоти, а учениците като оръдия за финансови средства", се казва в становището.

Синдикатът е поискал отстраняване на директора на ОУ "Пенчо Славейков" Екатерина Делинова от длъжността директор за некомпетентно управление и нецелесъобразно пилеене на парите на учениците в училището.

Синдикат "Образование" е поискал от Вицепремиера и Министър на образованието Меглена Кунева национално представителна информация, относно разходваните средства от началниците на  регионални инспекторати по образование и директорите на учебни звена в страната за изгубени съдебни дела и адвокатски хонорари.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама