Ремонт на тротоар в столицата бетонира десетки дървета (снимки)

12:43, 18 юли 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки дървета на тротоар прилежащ към бул. „Владимир Вазов“ бяха бетонирани. За това сигнализираха от гражданската организация „Спаси София“.



„Владимир Вазов“ е в листата на булевардите за ремонт в столицата през това лято. „Ето как се ремонтира най-амбициозният и мащабен ремонт на общината през тази година, струващ колосалните 13,5 милиона лева“, пишат от „Спаси София“.



Организацията пояснява, че „булевардът се ремонтира по стара регулация, която не е съобразила предстоящото строителство на метрото, но за сметка на това щедро включва вече станалото традиционно крайно мърляво изпълнение на тротоарите“.



От „Спаси София“ намекват, че ремонтът е поредна причина, която да доведе до оставки в общината, тъй като нямало доказателства „за отговорно изпълнение на задълженията им и осигуряване на гаранции, че парите, отиващи за инфраструктура няма да се пилеят“.



„Бихме искали да призовем и всички общински съветници в Столичен общински съвет да обръщат по-сериозно внимание на проблемите с инфраструктурата, да следят за качеството и да изискват корекции и санкции навреме. Тяхната функция не е да гласуват под строй в залата, а да бъдат очите и ушите на софиянци“, завършват от „Спаси София“.



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама