БСП - Русе избра Божидар Йотов за областен председател на партията

12:33, 18 юли 16 / Политика 25 794 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП - Русе вече е с ново областно ръководство, стана ясно по време на пресконференция на "червените" днес. За областен председател е бил избран бившият кмет на Община Русе Божидар Йотов, който заменя на поста Милена Хинкова. Изборът е бил проведен през изминалата седмица, но бе оповестен едва днес. 

Йотов ще има четирима заместници - това са бившият кмет на община Сливо поле Георги Големански, председателят на БСП - Две могили Татяна Василева, председателят на БСП - Ценово Росен Миланов, и председателят на БСП - Бяла Николай Стефанов. 

Русенският депутат Добрин Данев коментира, че новото областно ръководство се ползва с широка подкрепа, а в него влизат нови лица с богат опит, които могат да постигнат добри резултати. Народният представител изрази увереност, че партията излиза от летаргията, в която е била попаднала в последните години, особено когато се е оказало, че е единствената истинска опозиция на настоящото управление. 

В тази връзка, веднага след събора на Бузлуджа, социалистите започват сериозна подготовка за президентските избори. Вече е станало ясно, че президент вляво може да бъде избран само с широка коалиция, а номинациите трябва да бъдат излъчени от членската маса. Подобни номинации вече са били заявени на общинските форуми по места в Русенско, като най-предпочитани имена за президент към момента са Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Мая Манолова, а за вицепрезидент - Ивайло Калфин и Татяна Дончева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама