Пиян шофьор катастрофира с "Фолксваген" по пътя Бяла- Свищов

12:18, 18 юли 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три производства са започнати срещи водачи на автомобили за шофиране в нетрезво състояние и за управление на МПС без книжка, съобщават от Областната дирекция на МВР- Русе.

На 16 юли, около 00:20 часа, в с. Ботров, служители на РУ - Бяла са спрели за проверка товарен автомобил "Ситроен" с водач В.А. на 42 г. от селото. При полицейските действия е установено, че мъжът е седнал зад волана в нетрезво състояние.

Изпробван е с техническо средство за употреба на алкохол, при което са измерени 1,41 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух. На В.А. е издаден талон за медицинско изследване, но той не е дал кръвна проба. По случая е заведено бързо производство срещу В.А.

По- късно същата нощ беленските полицаи, около 01:40 часа, са установили по второкласния път №54 Бяла-Свищов, водача С.Р. на 56 г., който управлявайки лек автомобил «Фолксваген Голф» бил допуснал ПТП с материални щети.

Според изясненото от полицаите, до инцидента се е стигнало след като при избиране скоростта на движение водачът не се е съобразил със състоянието на пътя, с автомобила и с релефа на местността, при което е напуснал пътя вляво и се е блъснал в канавка.

Водачът е бил изпробван от полицаите с техническо средство, при което е дал положителна проба за алкохол –отчетени са 2,46 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух. Издаден му е талон за медицинско изследване, но не е дал кръвна проба. По случая е образувано бързо производство срещу С.Р.

Третото производство е заведено в РУ – Ветово. На 15.07.2016 г. около 23:00 часа в гр. Глоджево на ул. Вела Пеева, при извършена полицейска проверка се установява, че неправоспособен водач управлява лек автомобил «Киа Спортидж». Полицаите са установили зад волана на превозното средство 51-годишния А.Р. от гр. Глоджево.

При последвала по- подробна справка в масивите на МВР се оказва, че той извършва нарушението не за първи път, а и в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без да притежава свидетелство за управление - има влязло в сила наказателно постановление от РУ - Кубрат. Срещу водача е образувано досъдебно производство.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама