Зачестяват случаите на пожари в сухи треви в Русенско

12:14, 18 юли 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През изтеклите два дни 6 сигнала са наложили намеса на екипите на РДПБЗН – Русе, всички свързани с горящи сухи треви, съобщава ОД на МВР - Русе.

В събота сутринта пожарникарите от РСПБЗН - Две могили са гасили запалени сухи треви и паднали листа в района на жп спирка в с. Кошов. За времето от 09:59 до 11:40 часа те са успели да локализират и потушат пожара, който се е разпрострял на площ от около 70 кв. м. Според огнеборците най-вероятната причина е хвърлена незагасена цигара. 

Същия ден за времето от 13:47 до 14:45 часа екип на РСПБЗН - Сливо поле е изпратен на сигнал за пожар в с. Ряхово, на ул. Поп Харитон. При пристигането на екипа на адреса се установява, че горят сухи треви и паднала листна маса на площ от 100 кв.м. Причината за пожара отново е небрежност при боравене с открит огън.

В 16:55 часа служителите от Втора РСПБЗН - Русе са насочени към село Червена вода, откъдето се е получил сигнал за пожар. Инцидентът е бил на ул. Чавдар войвода. На място огнеборците установяват, че горят сухи треви и паднала листна маса на площ от 2000 кв.м. Сухата трева е запалена от жител на селото. Спасени са четири къщи и стопански постройки в непосредствена близост до запалената трева. Пострадали няма.

В неделя, за времето 14:10 - 15:00 часа екип от Втора  РСПБЗН - Русе с един автомобил е изпратен за гасене на запалени сухи треви и храсти в град Русе, на улица Тракция 30. При пристигане на място се оказва, че е запалено нерегламентирано сметище и огънят се е разпространил по сухите треви и храсти в близост.  Няма щети и пострадали.

По същото време от 14:00 до 15:30 часа служители от  РСПБЗН - Сливо поле с един автомобил са изпратени по сигнал за запалени сухи треви и храсти в село Голямо Враново. При инцидента няма нанесени щети.

В 15:32 часа е постъпил сигнал за пожар в сухи треви и в село Кошарна. Двама служители от  РСПБЗН - Сливо поле с един автомобил са изпратени на местопроизшествието, двор на имот, където небрежно боравене с открит огън е предизвикало запалването. Няма щети и пострадали и при този инцидент. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама