65-ата годишнина от сватбата отпразнува семейство в Русе

11:36, 18 юли 16 25 757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
65 години семеен живот отпразнуваха този уикенд сем. Рускови, заедно със своите деца, внуци и правнуци, съобщават от пресцентъра на Община Русе. Мария е на 85 години, а нейният съпруг Борис е на 90. Цялото семейство отбеляза здравината, силата и непреходността на 65-годишния съвместен живот.

Баба Мария казва, че никога не е имала сватбено тържество и че години наред си е мечтаела за това, което нейните деца и внуци й подариха в знак на благодарност за положените през годините усилия и лишения в името на семейството.

На церемонията те подновиха своите брачни обети, като замениха старите си пръстени с нови и положиха подписи в знак на съгласие отново да бъдат съпруг и съпруга.

В края на сватбеното тържество беше прочетен и поздравителен адрес от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, който пожела на семейство Рускови още много години щастлив семеен живот, в който да продължават да се подкрепят, обичат и уважават.

Когато вълнението премина баба Мария разказа своята 65 –годишна история на любов и разбирателство и заяви, че няма нищо по-важно от тези две неща, за да съхраниш семейното огнище.

Мария е родом от село Липница, край Ботевград, а Борис от Петревене, Ловешко. Запознават се в Русе през далечната 1950 година, а през 1951 г. вече са съпрузи. На следващата година се ражда първото им дете – Надежда, а четири години по-късно, през 1955 г. и техният син – Милко.

Когато попиташ баба Мария кой е първият и спомен с Борис, кое я е накарало да се влюби в него тя категорично казва „Той беше много начетено момче, познаваше из основи класическата литература. Сядахме и се потапях в неговия свят, разказваше ми толкова интересни истории, които ме плениха“.

По онова време и двамата били учители, като през 60-те Мария става директор на русенското училище „Ангел Кънчев“, а Борис ръководел училището в Сваленик.

Днес имат 2 деца, 5 внуци и 5 правнука, като още 2 са на път.

На церемонията, по някое време, баба Мария се обръща към своите гости с думите „Благодарна съм, че съдбата ми отреди такова момче, което винаги ме е обичало и подкрепяло. Няма нещо, което да съм поискала и да не съм го получила. Виждате ли тази рокля? –пита децата. Преди години, разхождаме се ние и на витрината на един магазин много харесах този плат (показва роклята си).

Борис искаше да влезем да го купим, но аз му казах, че не е нужно и тръгнахме. На следващия ден се прибирам от работа и какво да видя, Борис ми беше купил плата от витрината. Това е моето момче и моята любима рокля.“ – разказва с блясък в очите баба Мария, съобщават още от пресцентъра на Община Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама