Разградчани се поклониха пред делото на Апостола на свободата

11:16, 18 юли 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С общоградско поклонение пред паметника на Васил Левски в едноименното училище в Разград бе отбелязана 179-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата. На честването, организирано от общинската администрация присъстваха областният управител Манол Кившанов и неговата заместничка Виолета Тодорова, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, представители на политически партии и организации, ръководители на културни институции, учители, ученици и граждани.

„И днес, когато споменаваме Левски, ние припознаваме в името му глътката и порива да преодолеем страховете си, възможността да счупим оковите  и да живеем своя живот”, каза в приветственото си слово председателят на Общинския съвет Надежда Радославова. Тя подчерта, че Левски остава в сърцата ни като един герой, роден, за да бъде вечен.

Кратка музикално-поетична програма, посветена на Апостола изпълниха ученици от клуб „Млад възрожденец” към ОУ „Васил Левски”.

Венци и цветя на признателност пред делото на великия българин бяха поднесени от името на общината, на областната управа, от училище „Васил Левски”, от представители на политически партии и институции, и граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама