Престрелка при антитерористична операция в казахстанския град Алмати

11:14, 18 юли 16 / Свят 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неизвестни лица са нападнали сградата на областната служба по вътрешни работи и департамента на Комитета за национална сигурност в казахстанския град Алмати, като е обявен „червен“ код за терористична опасност, предаваТАСС. В момента се провежда антитерористична операция в града, обявиха от външното министерство. Властите са отцепили железопътната гара, претърсва се за взривни устройства. От местната болница съобщават, че са приети повече от петима пострадали. „Работим в режим на извънредна ситуация, приети са повече от петима ранени“, коментират от болницата.

Няколко полицаи са били убити, а други – ранени при нападение в центъра града, предадоха ТАСС и РИА Новости. Според „Ройтерс”, жертвите са поне две, а "Интерфакс - Казахстан" съобщава за три.

Източник на РИА Новости в правоохранителните органи съобщава за престрелки в няколко района на града. Има данни, че обект на полицията също е бил атакуван. Местни медии информират, че има много пострадали при стрелба на оживено кръстовище.

Според ТАСС поне един от стрелците е идентифициран като мъж от азиатски произход, с брада и черни дрехи. Според "Интерфакс" вече има и задържани.

На гражданите е разпоредено да не напускат домовете си и да избягват масови събирания.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама