В Търговище отбелязаха годишнината от рождението на Апостола

10:47, 18 юли 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С цветя и венци търговищенци за първи път отбелязаха годишнината от рождението на Апостола на българската свобода Васил Левски, роден на 18 юли 1837 г. в Карлово.

Поклонението пред барелефа му в Търговище бе организирано от Община Търговище и II СОУ „Проф. Н. Маринов”. Идеята е да бъде поставена една нова традиция – да почитаме идеолога на българската национална революция не само в деня на трагичната му гибел, но и в деня на рождението.

"Тук сме, за да се опитаме да издържим на неговия проницателен поглед, с който ни пита: Народе", подчертаха учениците, подготвили литературната композиция „Ти ни трябваш и днес, Апостоле!“. Техен художествен ръководител е преподавателят по български език и литература Здравка Радева.

След това граждани и представители на различни институции сами поднесоха цветя в знак на признателност към живота и делото на Апостола. Пред барелефа на Левски застанаха кметът д-р Дарин Димитров, неговите заместници Митко Панайотов и Рая Матева, секретарят Христалина Халачева, председателят на Общинския съвет Хатидже Алиева, народният представител Венка Стоянова,  директорът на ОД на МВР старши комисар Николай Ненков, представители на партии, пенсионерски клубове, културни институции, училища, възпитаници на детски градини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама